Body´n´Soul Wellness Academy küldetése 

A Body´n´Soul Wellness Academy oktatási tevékenysége révén igyekszik eljuttatni az emberekhez a holisztikus egészségmegőrzés különféle aspektusait. A Body’n’Soul az egészségmegőrzés legfőbb eszközeinek a kiegyensúlyozott táplálkozást, funkcionális mozgást és holisztikus életmódot tartja. 

Küldetésünk olyan képzések és szakmai képesítések nyújtása, mely holisztikus emberközpontú egészségmegőrzés és egészségfejlesztés formáit foglalja magában. A test, a szellem és a lélek hármas egységének egyensúlyának helyreállítása kiemelkedő fontosságú képzéseinkben. Mind a Jóga, Pilates, mind a Növényi Alapú Táplálkozási Tanácsadó és kiváltképpen a Holisztikus Egészség Coach képzéseink a holizmus elképzelését követik, miszerint az ember minden elemét (testi, lelki és szellemi) figyelembe kell venni az optimális egészség és jóllét elősegítése érdekében. 

Tanfolyamaink keretein belül legfőbb célunk, hogy tudományos alapokra helyezett magas szintű elméleti és gyakorlati tudás biztosítsunk hallgatóink számára, melyet szakképzett oktatói csapatunk tesz még értékessebbé. Oktatóink mind magasan képzett szakemberek, akiknek szívügyük a hallgatók fejlődésének előmozdítása és mind elméleti, mind gyakorlati tudásuk elmélyítése.   

Cégünk kiemelkedő hangsúlyt fektet a nálunk végzett hallgatók tudására és szakmai boldogulására. Iskolánk nemzetközileg elismert okleveleket biztosít, s további szakmai mentorálással is segítjük a nálunk végzett hallgatókat, hogy minél sikeresebben el tudjanak helyezkedni akár otthon, akár a világ bármely területén.   

B'n'S Team

Marianna Jackson

Marianna Jackson

Elnök

Vezetőség

Michael Jackson

Michael Jackson

Alelnök
Marianna Jackson

Marianna Jackson

Department vezető és oktató

Pilates Department

Lancsalics-Gombos Barbara

Lancsalics-Gombos Barbara

Oktató
Szépvölgyi Réka Katherine

Szépvölgyi Réka Katherine

Oktató
Csuday Dóra

Csuday Dóra

Department vezető és oktató

Jóga Department

Dr. Braeger Suzanna

Dr. Braeger Suzanna

Department vezető és oktató

Health & Nutrition Department

Szökrönyös Katalin

Szökrönyös Katalin

Oktató
Szabad Beáta

Szabad Beáta

Oktató
László Anita

László Anita

Oktató

Departmentjeink

Pilates

Jóga

Health & Nutrition

Pilates department hitvallása

A Body ‘n’ Soul Wellness Academy Pilates Department-je Joseph H. Pilates által megalkotott mozgásprogramot, és életérzést közvetíti és tanítja a professzionális, és magas Pilates oktatói tanfolyamai által. A célunk az, hogy hallgatóinkat a kezdő szinttől eljuttassuk egészen a Mesteri fokozatig. Hallgatóink az oktatás alatt nem csupán azt sajátíthatják el, hogy hogyan végezzék, és tanítsák a gyakorlatokat, de azt is, hogy a megszerzett tudásuk birtokában hogyan gyógyítsák vendégeiket.

Tanfolyamaink azok számára szólnak, akik szeretnének magasan képzett Pilates oktatók lenni, sikeres karriert építeni, és megváltoztatni a saját és vendégeik életének minőségét.  

Pilates képzéseinken a gyakorlatokat részletesen elmagyarázzuk hallgatóinknak, a testtartástól kezdve a gyakorlatsorozatok helyes végrehajtásáig, továbbá professzionális levezényléséig. Olyan szintre emeljük a tudásukat, amelynek birtokában képesek lesznek alapjaiban megváltoztatni vendégeik fizikai és mentális állapotát.  

Átadjuk az offline, és online órák tartásához szükséges tudnivalókat, az óravezetési technikákat, de marketing és üzleti tanulmányokat is nyújtunk a hallgatóknak, amelyek óriási segítséget jelentenek a karrierjük magasabb szintre emelésében.  

Fedezd fel a Pilates mélyebb aspektusait, annak testünkre gyakorolt hatását, fejleszd tudásodat arra a szintre, amikor már valóban képes leszel összehangolni a test-lélek-szellem hármasságát.  

Iskolánk tulajdonosa, Marianna Jackson honosította meg a Pilates MAT tréninget Magyarországon, 23 évvel ezelőtt, azóta is szenvedélyesen oktatja, és adja át tudását több ezer hallgatónak világszerte.  

A sikeres vizsgát tett hallgatóink a világ minden táján dolgoznak B’n’S okleveles Pilates oktatóként, illetve vállalkozóként.  

Célunk az, hogy a nálunk végzett Pilates oktatók saját maguk ismerjék fel az önmagukban rejlő erőt, azt az érzést, amely megmutatja számukra, milyen fantasztikus dolog Pilates tanárként érvényesülni.  

“A Pilates tanítása nem csupán a helyes óravezetésből, és a korrekt légzésből áll. A kiváló Pilates oktató képes arra, hogy a speciális Pilates programmal vendégeit bevezesse és megtanítsa egy boldogabb, egészségesebb, és teljesebb életre.” 

Marianna Jackson, Pilates Master Trainer, a Body ‘n’ Soul Wellness Academy tulajdonosa, a Pilates torna magyarországi meghonosítója  

Jóga department hitvallása

A Body ´n Soul Wellness Academy Yoga Department-je a jóga több ezer éves tudományát közvetíti a mai emberhez szólva, modern életviteléhez igazodva. 

A jóga összetett eszköztára az embert test-lélek-szellem egységében szemlélve a teljes értékű életet hivatott támogatni, mely tökéletes összhangban van a B´n´S céljaival is.

Jóga tanfolyamaink a jóga teljes tárházából merítenek és oktatóinkat teljeskörű képzésben részesítjük, mellyel tanítványaikat biztos tudással vezethetik a jóga útjára.

Sokak számára a jóga csupán testmozgás, azonban a tartások kivitelezése csak egyetlen szelete a jóga tudományának. A jóga filozófiai háttere ellát bennünket életvezetési tanácsokkal, ráadásul olyanokkal, melyeket a mai modern kutatások is alátámasztanak. Tanulunk elkerülendő és javasolt viselkedésünket és hozzáállásunkat meghatározó alapelvekről is. Ezek az ősi javaslatok rávilágítanak a nem ártás fontosságára, igazmondásunk jelentőségre és önismeretünk fejlesztésének nélkülözhetetlenségére, melyek szintén összhangban vannak a modern világ egészségmegőrző és teljes életet ígérő javaslataival.

Mindezekkel tanítványaik és a hozzájuk forduló vendégek életminőség szintjének emelkedésében bízunk, ehhez kívánunk hozzájárulni.

Az ászanák segítenek egészségünk megőrzésében, testtudatunk, koordinációnk, fizikai állapotunk, teherbíró képességünk fejlesztésében. A légzőgyakorlatok fizikai szinten tisztítóan hatnak szervezetünk számára, lelkileg oldják a feszültséget és a szellemi leterheltség alól is felszabadítanak. A koncentrációs gyakorlatok segítségünkre lehetnek abban, hogy képesek legyünk fókuszunkat megtartani és ezáltal céljainkat biztosabban elérhessük. A meditáció támogatja tisztánlátásunkat, a valódi értékek felismerését, ezek mentén céljaink tiszta megfogalmazását. Segíti a belső értékek felfedezését magunkban és másokban is. A jóga energetikai tanításai egy-egy kibillent helyzet rejtett okaira is fényt deríthetnek, egy olyan komplex ember képet adnak át számunkra, melyek segítenek abban, hogy meglássuk a mélyen húzódó összefüggéseket is.

Mindezek a jótékony hatások megjelennek oktatói tanfolyamainkon. Célunk egy olyan tudás átadása, mely bár ősi tanításokban gyökerezik, modern hétköznapi életünkben is iránymutató lehet.

Jóga oktatói képzéseink professzionálisan felkészítik a hozzánk forduló hallgatókat arra, hogy óraadó tanárként készen álljanak tanítványaik teljeskörű fogadására és az általuk megosztott tudással, tapasztalatokkal a jógatermen túl is támogatni tudják vendégeiket.

Hatha jóga oktatói tanfolyam: 

A tanfolyamon elmerülünk a jóga gyökereiben és alaptanításaiban. Áttekintjük a tradicionális jóga irányzatokat és a mai modern ágazatokat. Patandzsali Jóga Szútrái alapján feltérképezzük milyen életvezetési tanácsokkal lát el bennünket a jóga ősi tudománya.  

Az alaposan kidolgozott jegyzetben közel 70 ászana végrehajtásához kapnak tanítványaink részletes leírást, hatásaik ismertetésével.  

Az ászanák, légzőgyakorlatok, bandhák, mantrák, mudrák, relaxáció mellett a koncentráció és meditáció világában is elmélyülünk. Az energetikai test megismerése is mély összefüggésekre mutat rá test-lélek és szellem között.  

Online és offline óravezetési praktikákkal, órafelépítést segítő jegyzetekkel is támogatjuk tanulmányaikat. Videóinkban további ismereteket kapnak egy óra felkészült levezetéséhez.  Jóga javallatokra és ellenjavallatokra is kitérünk a tanfolyamon. A szanszkrit szavak megtanulását egyénileg összeállított szótárral segítjük. Ha angol nyelvterületen tanítanának, ehhez is nyújtunk segédanyagokat. További tanulmányaikat ajánlott irodalmakkal segítjük. 

Női jóga oktatói tanfolyam: 

Ezen a tanfolyamon a női egészséget segítő ászanákat, légzőgyakorlatokat és egyéb technikákat ismertetjük meg.  

A női test működését feltérképezve, esetleges egyensúlyi kibillenéseket megismerve, ezek jóga terápiáját elsajátítva teljeskörű támogatója lehet hallgatónk női vendégeinek. 

Ránézünk milyen testi és lelki tényezők befolyásolhatják a termékenységet. A változó kor zökkenőmentes átvészeléséhez szolgálunk praktikus javaslatokkal, melyekkel támogathatják a hozzájuk forduló nőket ebben a folyamatban is. 

A női ciklushoz igazított gyakorláshoz is alapos ismeretanyag kerül tanfolyamainkon átadásra. A ciklus különböző szakaszaiban más és más jóga gyakorlás ajánlott, melyeket konzultációinkon, jegyzeteinkben és videóinkban ismertetünk meg a hallgatóinkkal. 

A női életút legteljesebb megélésében és ennek átadásában támogat tanfolyamunk. 

Kismama jóga tanfolyam 

Ezen a tanfolyamon megtanítjuk, hogyan adható át a jóga tudománya kismamák számára biztonságos és támogató közegben. A tradicionális jóga tartások olyan változatait ismertetjük, melyeket kismamák is nyugodtan gyakorolhatnak. 

Ezek a tartások, légzőgyakorlatok, meditációk, relaxációk a teljes várandósság alatt támogatják a kismamák testi és lelki egészségét. 

Kitérünk a tanfolyamon a három trimeszter jellemzőire, a női test változásaira és a lelki átalakulásra is. Gátizom torna ismertetése is része tanfolyamunknak. Betekintünk az orvosi ellátás menetébe, a szükséges vizsgálatok jelentőségébe. A terhességi panaszok természetes enyhítésére is javaslunk lehetőségeket. 

A szülés varázslatos folyamatáról is beszélünk, feltérképezzük szakaszait, esetleges nehézségeit, a támogató lehetőségeket. A gyermekágy időszakáról is beszélünk, jelentőségét tudatosítjuk. 

Tanfolyamunkon minden eszközt hallgatóink kezébe adunk, mellyel a kismamákat és babáikat 🙂 teljeskörűen támogathatják ebben a csodálatos folyamatban. 

Gyermekjóga oktatói tanfolyam 

Tanfolyamunkon olyan csodálatos eszközöket adunk hallgatóink a kezébe, melyekkel minden gyermek számára elérhetővé tehetik a jóga varázslatos hatásait. A tradicionális jóga gyakorlatok gyerekek számára örömtelien végrehajtható változatait ismertetjük meg. Három korosztályra is adunk javaslatokat, megnézzük, hogy tudjuk ovisoknak, sulisoknak is tiniknek is átadni a jóga varázslatos világát.  

A megnevezések is játékossá tehetnek egy-egy jóga tartást. Növényekké változunk, állatok bőrébe bújunk és nagy bölcseket utánzunk. 

A tartások segítik a gyermekek testtudatát, mozgásfejlődését, fejlesztik állóképességüket, kitartásukat. A mai világban nagy szükségük van a koncentrációs gyakorlatokra, melyek tanulási nehézségekben is segítségükre lehetnek. A légzőgyakorlatok a stressz oldásában támogatják őket. A meditációs gyakorlatok által letisztultabban tudnak gondolkodni. A relaxációs gyakorlatok segítenek ellazulni, feltöltődni. 

A tanfolyamon a jóga mellett nagymozgásos és kreatív alkotó feladatokat is megismerhetnek hallgatóink, melyekkel szintén támogathatják a gyermekeket. Páros jóga gyakorlatokat is tanulunk. 

Konzultációink, jegyzeteink és videóink segítségével mindezeket az eszközöket professzionálisan elsajátíthatják, örömmel oszthatják meg a hozzájuk forduló gyermekekkel.  

Health & Nutrition department küldetése

Tudományos alapokra épülő egészségfejlesztési módszerek és táplálkozástudományi elméletek gyakorlati vonatkozásainak terjesztése 

A Health & Nutrition Department tanfolyamainak célja olyan tudásanyag átadása, mely segítségével a leendő táplálkozási tanácsadók és egészség mentorok megértik a szervezet élettani folyamatait és a szervrendszerek összehangolt működését. A Holisztikus Egészség Coach és Táplálkozási Tanácsadó tanfolyamok olyan funkcionális eszközökkel vértezik fel a nálunk végzett tanácsadókat és mentorokat, melyek segítségével a szervezet funkciózavarait felismerik, és azok ok-okozati kapcsolatára képesek fényt deríteni. Ezek alapján szakembereink képesek lesznek az általunk oktatott anyagok segítségével megfelelő táplálkozási és életmód tervek kidolgozására, valamint holisztikus mentor készségek megszerzése révén egy teljes egyént felölelő egészségfejlesztési terv kidolgozására az optimális egészségi állapot helyreállítása érdekében. Ez minden Egészség és Táplálkozási tanfolyamunk célja és küldetése.  

Fontosnak tartjuk a funkcionális és holisztikus táplálkozási alapok elsajátítását. Kiemelkedő hangsúlyt fektetünk a teljes értékű növényi étrendre és annak egészségügyi vonatkozásaira. Azon elméleti és gyakorlati információk integrálását ösztönözzük, mely a teljes értékű tápanyagok minőségét, mennyiségét és kiegyensúlyozott arányait tartja szem elött. Az egészséges emésztés és a kiegyensúlyozott táplálkozás hogyan befolyásolják a szervezet hormonális egyensúlyát, és a szervezet öngyógyító folyamatait. A képzéseink célja egy olyan átfogó tudás átadása, mely képessé teszi a tanácsadókat és mentorokat személyre szabott holisztikus táplálkozási irányelvek, étrendek, valamint életmód programok és életvezetési stratégiák kidolgozására, melyek segítségével ügyfeleik egészségfejlesztését a legoptimálisabban tudják támogatni.  

„Meglátásom szerint a táplálkozásterápia, mozgásterápia, stresszkezelés, önismereti- és önfejlesztő tréning, valamint a természetgyógyászati eszközök ötvözése jelenti az egészségmegőrzés vagy egészség helyreállításának holisztikus megközelítését. Legfőbb célom, hogy az emberekhez eljuttassam mind a nyugati tudományos ismereteket mind pedig a keleti tudást és tapasztalatot, ami az egészséges életmód, valamint a testi és lelki egyensúly megteremtését teszi lehetővé.” 

Dr. Suzanna Braeger Body & Soul Wellness Academy Health & Nutrition Department vezetője

GyIK

Cookie nyilatkozat

Adatkezelési tájékoztató

Általános Szerződési Feltételek

Body 'n' Soul Wellness Academy © 2023. All rights reserved