László Anita
Dietetikus és táplálkozási szakértő, pedagógus

Gyermekkorom óta érdekelt az emberi test felépítése és működése, elvarázsolt a biológia és a gyógyítás világa, később ezekhez társult a grafikai tervezés és a földrajz is. Az utóbbi útján indultam el legelőször. Kíváncsiságtól és hatalmas tudásvágytól indíttatva jártam be Európa, Ázsia és Afrika különböző tájait, csodáltam meg a természet és az ember alkotta látványosságokat, tanultam meg nyelveket, oktattam gyermekeket és felnőtteket egyaránt.

A fordulópontot gyermekeim születése jelentette számomra. Igyekeztem felelős szülőként egy egészséges kezdetet teremteni számukra, de rájöttem mily keveset tudok az ételekről és a gyerekek étrendjének helyes megtervezéséről. Vegetáriánusként tudatában voltam az esetleges tápanyaghiányok negatív következményeinek, tapasztaltam azt is, hogy milyen az étkezési zavarok csapdájában élni és kétségbeesetten megpróbálni kitörni belőle, de nem rendelkeztem megfelelő táplálkozástudományi ismeretekkel, ezért lányom születése után néhány hónappal egy merész döntést hoztam: beiratkoztam az orvosi egyetemre.

Mindig is tudtam, hogy egyszer gyógyítani szeretnék, de azt is éreztem, hogy nem szikével és gyógyszerekkel, hanem a természet kínálta sokszor alábecsült mégis nagyon értékes eszközökkel, melyek közé a mindennapi ételeink is tartoznak. Vegetáriánusként majd vegánként személyesen is megtapasztalhattam ezen étrend jótékony hatásait, ezért szerettem volna ezeket másoknak is bemutatni, tudományos bizonyítékokkal alátámasztani, megérteni a háttérben zajló összetett biológiai, fizikai és kémiai folyamatokat, valamint felhasználni ezen tudást nemcsak a betegségek kezelésében, hanem azok megelőzésében is.

Az orvosi egyetemen egyre inkább elmélyültem a szaklapok és a tudományos kutatások világában, felfedeztem mennyire összetett ez a terület, milyen gyors iramban változik a táplálkozástudomány, észleltem ahogyan érvek és ellenérvek hada sorakozik a különböző étrendek körül, megtanultam mennyire fontos lépést tartani és tudományosan megalapozott döntéseket hozni a páciensek érdekében.

Célul tűztem ki a megszerzett tudás átadását egyszerű és érthető formában, továbbá szeretnék segítséget nyújtani a hozzám fordulóknak a gyakorlati ismeretek elsajátításában, azok napi szintű alkalmazásában és ezáltal hozzájárulni az egészségük megőrzéséhez, illetve visszaszerzéséhez.

GyIK

Cookie nyilatkozat

Adatkezelési tájékoztató

Általános Szerződési Feltételek

Body 'n' Soul Wellness Academy © 2023. All rights reserved