Kérdés 1: Mi a különbség a Vegán- és a Funkcionális Táplálkozási Tanácsadó képzés között?

Válasz 1: A Vegán- és a Funkcionális Táplálkozási Tanácsadó képzés összehasonlítása:

  • Vegán Táplálkozási Tanácsadó Képzés

Ezen képzés keretein belül kizárólag a Teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ) alapjait, az arra való fokozatos áttérést és kiegyensúlyozott étrendtervezést oktatjuk. Továbbá külön foglalkozunk azzal is, hogy hogyan tudunk kialakítani egy kiegyensúlyozott növényi étrendet különféle igényeknek megfelelően (pl. specifikus csoportok: kismamák, gyermekek, idösek, sportolók és testépítök; valamint a különféle betegségek esetében milyen főbb irányvonalakat tartunk szem előtt: cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, gyomor és bélrendszeri betegségek, ételintoleranciák és allergiák, stb).

Külön fejezet szól arról, hogy hogyan kell az ügyfelet fokozatosan átvezetni pl. egy 4-hetes program keretein belül a mindenevő étrendről egy kiegyensúlyozott teljes értékű növényi étrendre. Hogyan tudnak kialakítani különféle étrendeket és receptgyüjteményeket. Továbbá étrendtervezési- és vállalkozási építési ismeretanyagok és előadások is tartoznak a 10 modulból álló képzéshez.

Egy Vegán Táplálkozási Tanácsadó abban tud segíteni az ügyfeleinek, hogy hogyan térjenek át teljes értékű növényi étrendre, azt hogyan tartsa fenn, hogyan biztosítsa szervezetének a megfelelő makro- és mikrotápanyag igényt, és specifikus esetekben milyen táplálék-kiegészítést ajánlatos alkalmazni, illetve ezen specifikus igényeket milyen természetes forrásokból tudja kielégíteni az ügyfél.

Tekintsd meg a bemutató videót vagy töltsd le a tankönyvi tematikát: https://bnswellness.hu/product/vegan-taplalkozasi-tanacsado-tanfolyam/

  • Funkcionális Táplálkozási Tanácsadó Képzés

Ezen képzés keretein belül a Funkcionális táplálkozástant oktatjuk, melynek a teljes értékű növényi étrend is része. Ezért ez tekinthetö 2-in-1-ben képzésnek is.

A standard táplálkozási tanácsadó képzésekhez képest ez egy magasabb szintű szakmai képzés, mivel átfogóbb anatómiai, élettani, életmódorvostani és labordiagnosztikai ismereteket adunk át a hallgatóknak.

Egy Funkcionális Táplálkozási Tanácsadó ismeri a szervezet működését és abban bekövetkező funkciózavarok megnyilvánulásait. Keresi a kiváltó okokat, és feltérképezi azon kritikus tényezőket (mind táplálkozásbeli, mind életmódbeli tényezőket), amelyek a diszfunkciók kialakulásában közrejátszanak.

A Funkcionális Táplálkozási Tanácsadó célja a hozzájuk forduló ügyfelek egészségének optimalizálása személyre szabott táplálkozásbeli- és életmódbeli változtatásokkal. https://bnswellness.hu/product/taplalkozasi-tanacsado/

Kérdés 2: Miben különbözik a Holisztikus Egészség Coach a Természetgyógyásztól?

Válasz 2: A Holisztikus Egészség Coaching és a Természetgyógyász tevékenységek közötti különbségek:

  • A Holisztikus Egészség Coaching és a természetgyógyászat teljesen különálló szakma, bár vannak párhuzamok. Egy egészség coach sosem végez az ügyfélen manuális terápiát, amit egy természetgyógyász igen (pl. akupunktúrás kezelés, reflexológiai kezelés, stb).
  • A Holisztikus Egészség Coach a természetgyógyászati terápiák ismeretében tud a lehető legmegfelelőbben ügyfelének személyes tanácsadást adni és emellett segíti öt a gyógyulásának útját megtalálni. A Coachingban az ügyfél aktív résztvevője a gyógyulásának, míg egy természetgyógyászati kezelés során passzív résztvevő.
  • A Coach különféle életvezetési és coaching készségek elsajátítása révén megtanítja/segíti az ügyfelét, hogyan tud életmódot változtatni holisztikusan (aromaterápia, táplálkozásterápia, fitoterápia segítségével) - ez nem célja egy természetgyógyásznak, ö kezeli a betegséget holisztikusan, de nem tesz aktív lépéseket az ügyfél életmód-változtatása kapcsán.
  • A holisztikus egészség coaching egy partneri együttmüködés, melyben az ügyfél személyes és egészségügyi céljai kerülnek a fókuszpontba. Ezen célok személyre szabott táplálkozásbeli- és életmódbeli változtatásokkal, cselekvési tervekkel és személyes fejlődési stratégiákat (a holisztikus wellness nyolc területének fejlesztése révén) kerülnek megvalósításra.
  • A Holisztikus Egészség Coach-csal való munka végeredménye mindig tartós, fenntartható egészségfejlesztés, és az esetek többségében teljes gyógyulást tesz lehetővé.

Kérdés 3: Tudok-e vállalkozást indítani a megszerzett oklevél birtokában?

Válasz 3: A Body ´n´ Soul Wellness Academy nemzetközileg regisztrált cég. Az akadémia által kiállított amerikai oklevél birtokában külföldön és Magyarországon is indítható vállalkozás.

Magyarországon az erre vonatkozó TEÁOR szám: https://www.teaorszamok.hu/9609/

Egyéb európai országokban ezt javasolt a helyi önkormányzatnál ellenörizni, vagy könyvelövel konzultálni ezügyben.

Kérdés 4: Minden online konzultáción kötelező a részvétel? 

Válasz 4: A gyakorlati online konzultációkon kötelező a részvétel. Ez alól csakis a tanfolyam oktatónál előzetesen benyújtott írásos kérvény illetve orvosi igazolás fejében tudunk kivételt tenni. Ebben az esetben is szükséges a gyakorlati online konzultáció pótlása az adott oktatónál.

Kérdés 5: Megkapjuk a felvételeket a gyakorlati online konzultációkról?

Válasz 5: A felvételek a vezetőség számára szolgálnak monitoring céllal. A gyakorlati online konzultációkról nem áll módunkban a felvételek elektronikus továbbítása. A felvételek szerzői jogvédelem alatt állnak, és a cég tulajdona. Az online gyakorlati konzultációkon a jelenlét kötelező.

Kérdés 6: Hogyan történik az írásbeli vizsga?  (Health & Nutrition részleg esetében)

Válasz 6: A beküldendő írásbeli kérdéssorok az E-Learning felületről letölthetők. A kidolgozott írásbeli beadandót a tanfolyam vezetőnek szükséges e-mailben elküldeni. Az írásbeli dolgozatok beküldési határideje az utolsó gyakorlati konzultációs óra napja - ez a szóbeli vizsgát megelőző gyakorlati konzultáció napja.

Kérdés 7: Hogyan történik a szóbeli vizsga? (Health & Nutrition részleg esetében)

Válasz 7:A szóbeli vizsgát az utolsó konzultáció napján tartjuk. A szóbeli kérdések az E-Learning Platform elméleti előadásaiból származnak, és a saját esettanulmány bemutatására is ekkor kerül sor. Javasoljuk a hallgatói felületen az előadások többszöri megtekintését. A modulzáró kérdések segítenek a szóbeli vizsgára való felkészülésben. Az esettanulmány kidolgozására a vizsga napját megelözö két hét áll rendelkezésre.

Kérdés 8: Mikor érkezik meg az oklevelem?

Válasz 8: Az okleveleket (magyar és angol nyelven) a sikeres vizsgát követően beszkennelve e-mailben küldjük a végzett hallgatóknak. A hallgató kötelessége ellenőrizni, hogy a teljes név pontosan szerepel-e az oklevélen, és e-mailben visszaigazolni a postázási címet. Bárminemű változtatás esetében kérjük azonnal kontaktáljon a hallgató az oktatóval, vagy jelezze módosítási kérelmét az info@bnswellness.com email címen. Ezután kerülnek az oklevelek postázásra. Minden hallgató kötelessége a vizsga napjáig megerősíteni postázási adatait. Tapasztalataink azt mutatják, hogy némi különbség van a beérkezés időtartamában. Az oklevelek általában még aznap, legkésőbb másnap elhagyják az Egyesült Államok területét. Európán belül viszont tapasztalható késleltetés. Magyarországra 2-3, de akár 4 hétbe is telhet, míg az oklevelek megérkeznek.

Kérdés 9: Mire jogosít fel a Táplálkozási tanácsadó oklevél megszerzése?

Válasz 9: A Body & Soul Wellness Academy Funkcionális Táplálkozási Tanácsadó, illetve Vegán Táplálkozási Tanácsadó nemzetközi oklevél megszerzését követően az alábbi tevékenységeket végezheti az illetékest:

-    Táplálkozási- és életmód tanácsadás

-    Táplálkozási javaslatok és útmutatók

-    Személyre szabott étrendi javaslatok

-    Személyre szabott életmód javaslatok

-    Életmódváltásban való segítségnyújtás

-    Étrendváltoztatás fokozatos átvezetése

-    Táplálék-kiegészítési javaslatok

-    Egészséges terhes és szoptatós nők táplálkozási tanácsadása

-    Egészséges gyerekek és serdülök táplálkozási tanácsadása

-    Egészséges sportolók táplálkozási tanácsadása

-    Egészséges idősek táplálkozási tanácsadása

-    Speciális étrendi javaslatok – glutén-, tej-, tojásfehérje allergia és egyéb intolerancia

-    Krónikus betegségek esetében orvosi felügyelet melletti táplálkozási tanácsadás

GyIK

Cookie nyilatkozat

Adatkezelési tájékoztató

Általános Szerződési Feltételek

Body 'n' Soul Wellness Academy © 2023. All rights reserved