Marianna Jackson (korábbi nevén Marianna Szőke) Budapestről származó, Las Vegasban élő, amerikai üzletasszony, 1998-ban indította el üzleti vállalkozását.

Marianna nemzetközileg meghatározó személyisége a PILATES világnak, hiszen 2000-ben elsőként kezdte el oktatni a Pilates módszert Magyarországon. Sokan még ma is úgy emlegetik őt, hogy a „Pilates Nagyasszonya”!

1997-2002 között három fitnesz klubot működtetett Budapesten, kizárólag hölgyek számára, a klubok a Body ’n’ Soul Wellness Club nevet viselték. 2002-ben megalapította a Body ’n’ Soul Wellness Academy-t, és elkezdte oktatni a Pilates módszert.

Marianna legelőször egy kanadai útja alkalmával találkozott a Pilates tornával, amely azonnal elnyerte a tetszését. Mivel akkoriban – a rengeteg aerobic, és súlyzós edzésnek köszönhetően – térdfájdalmakkal küzdött, és térdműtét előtt állt, miután visszatért Magyarországra kereste, hol tudna Pilates tornát tanulni Budapesten. Akkoriban erre sehol nem volt lehetőség, így felkutatta az Amerikai Fitnesz Szövetséget (Afpafitness), és elvégezte náluk a Pilates tanfolyamot, majd a többi amerikai diplomát nyújtó tanfolyamot is.

Marianna diplomái az AFPA-tól:

  • Certified Professional Personal Trainer
  • Certified Pilates Master Trainer
  • Certified Yoga Instructor
  • Certified Nutritionist and Wellness Consultant
  • Certified Children’s Fitness Instructor
  • Certified Senior Trainer
  • Certified Aerobic Trainer
  • Certified Fitt Ball – Soft Ball Trainer

Miután évekig folyamatosan tanult, és látogatta az Afpafitness konferenciáit, egy szerződést kötött az Afpafitness elnökével, akitől megvásárolta a jogot, hogy Magyarországon, sőt egész Európában amerikai diplomát adjanak ki közösen. Kezdetben tehát az Afpafitness diplomáit adta ki, és 5 éves  gyüttműködésüket követően megalapította Las Vegasban a saját cégét, a Body ’n’ Soul Wellness Inc.-t, és attól kezdve az ő cége alatt kerülnek megrendezésre a tanfolyamok, és a hallgatók is a B’n’S Amerikai – nemzetközi – diplomáit kapták. Marianna sokáig fitnesz modellként is dolgozott. Több magyar újságban szerepelt, és címlaplánya volt az akkoriban népszerű SPORT Magazinnak is. A modell munkák mellett a Pilates módszerével rendszeresen fellépett rendezvényeken, és expokon is, nem csak Magyarországon, de Ausztriában, és Németországban is.

2012. áprilisában női modellként dolgozott Andre Agassi és Gil Reyes Las Vegasban megnyitott vadonat új fitnesz termében.

(A fotón Marianna mellett Gil Reyes, Agassi üzlettársa látható).

2014-ben megalkotta saját módszerét, amely a Spine Balance Training nevet viseli. A módszer a Pilates, Jóga, és a Tai Chi mozgáselemeire épül, összehangolva a légzéssel. A Spine Balance programhoz angol nyelvű könyvet, és DVD-t is készített, és jelentetett meg Las Vegasban (a program a B’n’S Wellness Academy keretein belül is elérhető!). 2013 – 2015 közötti időszakban, Las Vegasban a PFI Sport Egyetemen két évig tanította a Spine Balance módszert, és a Pilates training-et is.
2014.-ben találkozott Michael Jackson amerikai Master Trainer-rel, aki a Powerbox Fitness megalkotója. A kezdeti barátság, és üzleti kapcsolat egy sikeres közös projectet eredményezett, hiszen Marianna 350 db Pilates MAT training gyakorlatát összehangolta a Powerbox-szal, megalkotva a Powerbox Pilates System-et. A Body ’n’ Soul keretén belül egy vadonat új üzleti lehetőséget nyújtanak üzletpartnereiknek, amely a POWERBOX ZONE nevet viseli. Michael és Marianna első perctől kezdve megértették egymást, sikeres üzletet építenek, sőt ma már boldog házasságban élnek egymással.
samsong files 205 - Copy (3)
A Body ’n’ Soul Wellness Academy-t egyedül , segítség nélkül építette fel, amely ma már több országban, több helyszínnel, és szakmailag magas színvonalat képviselő managerekkel, tanárokkal várja a hallgatóit a világ minden tájáról. Marianna azonban nem csupán a Body ’n’ Soul Wellness Academy tulajdonosa, és igazgatója, hanem az American-Hungarian Journal tulajdonosa, és főszerkesztőjeként is tevékenykedik az Egyesült Államokban. Az American-Hungarian Journal hetente frissülő online magazin, amely angolul, és magyarul szolgáltat híreket mind a magyar, mind pedig az amerikai olvasóinak. Az újság központja szintén Las Vegasban található, és a világ bármely országából elérhető online. Magyarország Külügyminisztériuma 2016. március 15.-én Mariannát dícsérő oklevéllel jutalmazta meg az Amerikai Egyesült Államokban végzett kitűnő média munkásságáért.
embassy certificate 18-May-2018

GyIK

Cookie nyilatkozat

Adatkezelési tájékoztató

Általános Szerződési Feltételek

Body 'n' Soul Wellness Academy © 2023. All rights reserved