Kedves B’n’S Olvasó!

Kérlek, fogadd szeretettel Csuday Dóri blogbejegyzését a gyermekjógáról:

Sokan meglepődnek, el sem tudják képzelni, hogy is lehet gyerekekkel jógázni. Gondolom, feldereng a szemük előtt 10 lótuszülésben mozdulatlanul üldögélő, légzőgyakorlatokat végző gyermek és hát ez sehogy sem fér a fejükbe… Nos, el lehet hessegetni ezeket a képeket, ugyanis a gyermekjóga egyáltalán nem ilyen 😀.

Lényege a játék, a mese, a mozgás, minden, ami a gyermek lételeme! Az ősi jógagyakorlatokat a gyerekek számára érdekes, izgalmas játékokká, mesékké varázsoljuk át, hogy könnyen azonosulhassanak velük.

A jóga a testen túl lelkünkre és tudatunkra is hat. A gyermekjóga átjárja a gyermek lelkét is, megnyugtató, természetközeli képeket, élményeket élhet át. Érzelmeket harmonizáló, stresszoldó gyakorlatot is végzünk. A relaxáció alatt pedig egészen elcsendesedünk, megtapasztalhatja a belső békét és nyugalmat.


A mai gyerekek tudata a képernyők világával is rettenetesen leterhelt, a gyermekjóga ebben is megpróbál segítségükre sietni. Felébreszti fantáziájukat, segít kapcsolódni belső világukból fakadó ötleteikkel, gondolataikkal. A légzőgyakorlatok feltöltik frissességgel gyermekünket, a friss oxigén segít megnövelni agykapacitásukat, így csökkentheti a tanulási nehézségeket.

Koncentrációs, figyelem fejlesztő gyakorlatokat is sokat végzünk az órákon, melyek szintén segítik őket a tanulásban, iskolai feladat végzésben.

A jóga sokrétű hatását rengeteg játékos pedagógiai eszközzel, drámajátékkal, énekléssel, rajzolással, kreativitással tesszük még élvezhetőbbé, örömmel telivé. A gyerekek felszabadultan megnyílhatnak, és közben részesülhetnek a jóga ősi tudományának minden előnyében.

Gyermekjóga oktatói tanfolyamunk által Te is megoszthatod ezt a csodás módszert gyermekeiddel, tanítványaiddal!

Szeretettel várunk!